תואר שני בהפרעות תקשורת
תוכנית לימודים לתואר שני מטעם אוניברסיטת תל-אביב
ראש אקדמי: פרופ' ליאת קישון רבין
תואר שני "מוסמך אוניברסיטה" M.A. בהפרעות בתקשורת של אוניברסיטת תל אביב.
תוכנית הלימודים לקראת תואר מ"א בהפרעות בתקשורת מבוססת על המטרות הבאות:
- לחזק את הזדהות התלמידים עם ערכי המקצוע.
- לאפשר לתלמידים לרכוש השכלה והכשרה נוספת לחיזוק יכולתם לעבוד במסגרות שונות כעובדים מקצועיים וכמפיצי ידע (מדריכים ומורים).
- להרחיב את בסיס הידע התיאורטי והמחקרי ולהכשיר סטודנטים לקראת עצמאות אקדמית.
- להכשיר את התלמידים למלא תפקידי ניהול.
בעת ההרשמה עליך להציג זכאות לתואר ראשון וגליון ציונים.
תוכנית הלימודים לתואר שני מאפשרת בחירה במסלול עם עבודת תיזה וללא עבודת תיזה. המסלול ללא תזה נועד להרחיב את הידע הקליני ולהכשיר קלינאים בכירים ומקצועיים. הלימודים מאפשרים חשיפה למגוון רחב של קורסים וסמינרים אקדמיים וקליניים. נדרשת הגשת עבודת גמר בהיקף מצומצם בלבד.
מסלול התזה נועד להעמיק בצדדים המחקריים של המקצוע ולקדם את ההתפתחות האקדמית – מחקרית של הסטודנט ושל המקצוע. החוג מעמיד בפני הסטודנטים הציע מגוון של מנחים מטובי החוקרים בארץ.
תוכנית הלימודים מתפרסת על פני שנתיים, לימודים מרוכזים ליום אחד בלבד – יום ראשון , כוללת לימודי התמחות (חלקם קורסי חובה), קורסי בחירה רבים, התמקצעות מקצועית בתחומי השפה, הדיבור, הלמידה והשמיעה, לימודי מחקר וסמינריון והכנה לעבודת גמר.
רכישת האוריינות, רכישת השפה העברית, מעבדה לאבחון שפתי, הפרעותשפה, לקויות קריאה וכתיבה, פסיכולינגויסטיקה, נוירו פסיכולוגיה, יעוץ והדרכה משפחתית, תאוריות חדשות בפונולוגיה, הפרעות דיבור על רקע נפשי, טיפולי גמגום בגיל הרך, היבטים מחקריים וטיפוליים בבעיות קול וגמגום, אלקטרופיולוגיה של מערכת השמיעה, קשב וארגון קוגניטיבי בתפיסה שמיעתית, פסיכ אקוסטיקה מתקדמת, פיזיולוגיה מתקדמת של מערכת השמיעה, נושאים נבחרים במערכת השמיעה.
תואר ראשון בהפרעות בתקשורת.
ראיון אישי.
פעם בשנה בסמסטר א'.